De provincie Friesland is niet extreem dichtbevolkt. Leeuwarden is de grootste stad, maar is wat betreft inwoneraantal ook niet echt groot te noemen. Misschien verwacht je dan ook niet dat Friesland veel te bieden heeft voor wie graag naar een meubelboulevard of woonwinkel gaat. Maar dat valt mee, want de provincie bevat wel degelijk een aantal plekken waar je als interieurliefhebber echt een keer heen moet gaan!

Oosterwolde Wonen

Oosterwolde Wonen, vanzelfsprekend gevestigd in Oosterwolde, is een begrip in Friesland. De showroom is maar liefst 4000 vierkante meter groot en herbergt een enorm assortiment. Kortweg bestaat de zaak uit drie onderdelen: meubelen en accessoires, vloeren en slaapkamerartikelen.

Het bedrijf biedt producten van diverse bekende merken, waaronder Cinderella, M-Line, Maxfun en het Deense designmerk Hjort Knudsen. Maar ook dankzij de bijna ouderwetse service wordt Oosterwolde Wonen gezien als de leukste woonwinkel van Friesland. Terecht? Oordeel vooral zelf!

Meubel- en woonwinkel in Friesland

Home Center Wolvega

Naast Leeuwarden en Groningen wordt Wolvega wel gezien als hét wooncentrum van Noord-Nederland. Home Center biedt meer dan 200 woonmerken onder één dak. De woonboulevard biedt ook onderdak aan bekende winkelketens als Trendhopper, Profijt Meubel, Henders & Hezel en Topform.

Wil je een compleet dagje uit, of gewoon eindeloos rondsnuffelen in dit 75.000 vierkante meter grote complex? Dan is het de moeite waard om eens langs te gaan in Wolvega. De service is er ook van een uitstekend niveau. Zo geven deskundige interieurstylisten je graag gratis advies.

Van Ouds meubelen Drachten

In Drachten vind je diverse bekende meubelzaken. Maar juist de lokale winkel van Ouds Meubelen is de moeite waard om te ontdekken. De winkel biedt alles voor jouw woninginrichting. Van meubelen tot decoratie en van tuinartikelen tot verlichting.

Er is met name ruimte gemaakt voor stijlen als industrieel, stoer en landelijk. Daarbij zijn ontzettend veel items direct uit voorraad leverbaar, waardoor je niet te maken krijgt met soms lange wachttijden. Het personeel in de winkel is vriendelijk en neemt graag de tijd om jou uitgebreid te adviseren. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan dus!

WinjeWanje

Als hoofdstad van Friesland heeft Leeuwarden veel te bieden wat betreft woonwinkels. Los van bekende zaken is WinjeWanje een noemenswaardige winkel. De winkel is 4000 M2 groot en heeft een fraaie, speelse inrichting. Je vindt hier een indrukwekkende collectie met meubelen en accessoires in diverse stijlen.

Ook hier weer speelt service een belangrijke rol, en dat is niet onbelangrijk. Laat je door echte kenners adviseren of kijk in alle rust rond. Het is hoe dan ook een leuke winkel, zeker wanneer je eens iets anders wil bezoeken dan ketens waarvan je de namen wel kunt dromen.

Nog veel meer woonwinkels in Friesland

Oké, bovenstaande selectie is natuurlijk maar een klein deel van het volledige aanbod in de provincie. Want Friesland heeft ook woonwinkels in onder meer Heerenveen, Harlingen, Sneek en Surhuisterveen. Om maar wat te noemen. Wat zijn jouw favorieten? Benoem ze gerust in de comments!