De kantoorruimte wordt steeds vaker gebruikt als ontmoetingsplek en niet meer alleen om te werken. Elke dag op kantoor zitten, zit er voor veel werknemers namelijk niet meer in. De huidige ontwikkelingen zorgen er namelijk voor dat velen van ons thuis zitten te werken.

Echter, de kantoorruimte is de ideale plek voor brainstormsessies, sociaal contact en creativiteit. Dit is iets wat achterblijft bij het thuiswerken. Omdat ontmoetingen toch nog steeds moeten plaatsvinden om ideeën op gang te brengen, zal de functie van de werkplaats veranderen: van werkplek naar ontmoetings- en inspiratieplek.

Heb je hulp nodig bij een creatieve kantoorinrichting? Neem dan contact op met .pet projectinrichters!

Creëer flexplekken

Omdat werknemers in deze tijd geen vaste plek meer hebben, zijn flexplekken nodig. Daarom is het van belang om verstelbare zit-stabureau’s aan te schaffen met een bijpassende verstelbare bureaustoel. Zo kunnen de werknemers het meubilair zelf op de gewenste hoogte verstellen.

Daarnaast is een goede akoestiek erg belangrijk. Een goede akoestiek zorgt namelijk voor een hogere productiviteit en minder geluidsoverlast. Kies daarom voor een bureau met een akoestisch scherm! Dit zorgt niet alleen voor meer privacy, maar ook voor minder geluidsoverlast.

 

 

creëer flexplekken

Een brainstormruimte

Maak naast een vergaderruimte, ook een aparte brainstormruimte. Kies voor de brainstormruimte bijvoorbeeld de kleur geel. Deze kleur zou de creativiteit van de mens prikkelen. Je kunt ervoor kiezen om kleine brainstormruimtes te maken verspreid over de werkvloer.

Creëer een gezellige zithoek

Naast dat er genoeg ruimte moet zijn om te werken, is het ook belangrijk om ruimtes te maken waar werknemers bij kunnen praten. Creëer daarom een gezellige zithoek met comfortabele banken en stoelen.

Sociaal contact draagt niet alleen bij aan het werkplezier, maar ook aan het teamgevoel. Binding is uiterst belangrijk om samen naar doelen te kunnen werken.

Maak een gezellig koffiehoekje

De beste ideeën ontstaan bij de koffiemachine! Maak er daarom iets gezelligs van. Zorg ervoor dat de werknemers naast lekkere koffie, ook een gezellig koffiehoekje hebben. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvol koffiemeubel, wat werknemers uitnodigt om te blijven hangen.

maak een gezellig koffiehoekje

Extra tips voor een creatieve werk- en ontmoetingsplek

Zorg ervoor dat de werkruimte voldoende privacy mogelijkheden biedt. Een binnenhuisarchitect kan dit voor je regelen. Het brein is niet gemaakt om constant bezig te zijn met verschillende taken. Hierdoor is het lastig om te multitasken, maar ook lachende collega’s en gesprekken die je opvangt zorgen ervoor dat je afgeleid kunt raken. Dit hoeft niet te betekenen dat elke werknemer een eigen werkruimte moet krijgen, maar juist dat de akoestiek van de werkruimte verbeterd wordt.

Zorg er daarnaast voor dat werknemers een ruimte krijgen om te lunchen. Tussen het werken door moet het brein namelijk de ruimte krijgen om zich even te herstellen. Lunchen achter het bureau is dus een echte no-go.