Het beste uit je haar halen, dat willen we natuurlijk allemaal. Daarom is het belangrijk om je haar te wassen met een shampoo die aansluit op jouw haartype. Om jou hierbij te helpen, hebben we een aantal shampoos geselecteerd voor de meest voorkomende haartypen. Dus jouw haartype zit er ongetwijfeld bij!

1.      Shampoo voor droog haar

Droog haar heeft extra verzorging nodig. Of dit nu komt door te vaak verven, de stijltang of dat je van nature erg droog haar hebt, je haar kan in elk geval wel wat extra liefde gebruiken. Droog haar kan namelijk erg eenvoudig statisch en pluizig worden. Niemand zit te wachten op een droge, statische pluizenbol bovenop haar hoofd. Om dit te voorkomen kun je het beste kiezen voor een niet-agressieve shampoo, welke tegelijkertijd ook goed hydrateert en je haar voedt.

Kies bijvoorbeeld voor de L’Oréal Professionnel Mythic Oil Shampoo. Dit is een intens voedende shampoo, welke je haar weer prachtig laat glanzen. De shampoo bevat arganolie en mirre extract, wat ervoor zorgt dat je haar er weer rijkelijk gevoed uit komt te zien.

shampoo voor droog haar

2.      Shampoo voor geblondeerd haar

Wanneer je je haar geblondeerd hebt, kan het ook wel wat extra verzorging gebruiken. Niet alleen om het haar gezond en gevoed te houden, maar ook om de kleur mooi te houden. Als je een beetje ongeluk hebt, kan je haar namelijk nog wel eens geel uitslaan. Daarom is het aan te raden om je haar te wassen met een goede zilvershampoo. Vervolgens gebruik je na het wassen nog een conditioner om zo nog langer van je blonde lokken te kunnen genieten.

Een goede zilvershampoo is de Schwarzkopf Goodbye Yellow Shampoo. Dit is een sterk gepigmenteerde, zachtjes reinigende shampoo, zonder toevoegingen zoals sulfaten. Laat de shampoo minimaal vijf minuten inwerken en spoel het vervolgens uit. Des te langer je de shampoo laat zitten, des te intenser het resultaat. Pas wel op dat je de shampoo niet te lang laat zitten, want anders kan je haar nog wel eens paars uitslaan.

shampoo voor geblondeerd haar

3.      Shampoo voor fijn haar

Je haar is slap, futloos en dun. Fijn haar kan over het algemeen wel een volumeboost gebruiken. Gelukkig kun je hier met een goede shampoo voor fijn haar een beginnetje aan maken. Verwacht echter niet dat je haar na één wasbeurt direct al erg volumineus is, maar een beginnetje kan gemaakt worden.

Wella Invigo Volume Boost Bodifying Shampoo is een goede volumeshampoo voor fijn haar. Het is verreikt met kantoenextract en geeft het haar licht volume.  Dankzij het katoenextract, wordt het haar zacht en stabiel, maar tegelijkertijd ook volumineus.

shampoo voor fijn haar

4.      Shampoo voor krullend haar

Krullend haar heeft extra verzorging nodig! Over het algemeen wordt krullend haar snel pluizig. Daarom is het van belang dat je een hydraterende shampoo kiest. Je haar zal weer veerkrachtig en prachtig gekruld zijn: een bos haar waar mensen hun hoofd voor omdraaien!

Een goede krullenshampoo is Schwarzkopf Mad About Curls High Foam Cleanser. Dit is een sulfaatvrije, reinigende formule die het haar zowel reinigt als de krullen een prachtige definitie geeft. Na gebruik zullen je krullen weer zacht en behandelbaar aanvoelen! Deze shampoo is geschikt voor licht- tot strak gekruld haar.

Shampoo voor krullend haar

5.      Shampoo voor een gevoelige hoofdhuid

Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt, is het belangrijk om een milde shampoo te kiezen. Door een te agressieve shampoo is de kans groot dat jouw hoofdhuid nog gevoeliger wordt. Met een shampoo voor een gevoelige hoofdhuid neem je afscheid van een gevoelige, rode, jeukerige hoofdhuid en een slechte bloedcirculatie.

L’Oréal Source Essentielle Shampoo Gevoelige Hoofdhuid is zowel voor jouw hoofdhuid als jouw haar een uitkomst. Het is een milde shampoo, welke ervoor zorgt dat je haar minder snel gaat klitten en makkelijk te ontwarren valt.

shampoo voor een gevoelige hoofdhuid

Alle shampoos die genoemd zijn in dit blog zijn verkrijgbaar op de site van www.kappersshop.com. Welke shampoo is jouw favoriet?