Of je nu al een lange tijd een Nintendo Switch hebt of pas net eentje hebt aangeschaft, grote kans dat je op zoek bent naar leuke Nintendo Switch games. Er zijn veel geweldige Switch-spellen om uit te kiezen, of je nu houdt van vechtgames, avonturenspellen, racegames, puzzelspellen of wat je maar kunt bedenken. Om ze nu allemaal in één keer te kopen is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom moet je keuzes maken en daar helpen we je graag mee op weg.

Voor ieder wat wils

De mogelijkheid om op de Nintendo Switch zowel A-titels als indie-games te spelen, zorgt ervoor dat iedereen plezier beleeft aan gamen. Zodra je je Switch hebt, is het tijd om te beginnen met het kiezen en spelen van de beste Nintendo Switch games. Als je al bekend bent met de games van Nintendo, kun je hier natuurlijk een game uit kiezen. Het is echter ook te begrijpen als je iets totaal nieuws wilt proberen. Daarom geven we je graag een aantal tips van games die je kunt gaan spelen.

Nintendo Switch Game Animal Crossing

Animal Crossing: New Horizons

Een van de meest populaire spellen van dit moment is Animal Crossing: New Horizons. Na acht jaar is er eindelijk weer een nieuwe game verschenen op een Nintendo spelcomputer. Of dit het wachten waard was? Wij vinden van wel.

New Horizons neemt je mee naar een verlaten eiland. Aan jou de taak om het eiland aantrekkelijk te maken voor nieuwe eilandbewoners. Knap je eigen eiland op en maak er een tropisch paradijs van waar iedereen graag op vakantie gaat.

Animal Crossing: New Horizons zit boordevol charme en is het perfecte spel voor diegenen die willen ontspannen en gewoon dingen in hun eigen tempo willen doen. Het is vertrouwd en fris, waarbij de oude, plezierige delen van de serie behendig worden gecombineerd met enkele broodnodige verbeteringen en een veel grotere diepte dan we eerder hebben gezien.

Pokémon Sword & Shield

Uiteraard kunnen de nieuwste games uit de Pokémon-franchise niet ontbreken. Na Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee kunnen we opnieuw op reis om Pokémon Meester te worden. 

Sword and Shield speelt zich af in de door het Verenigd Konikrijk geïnspireerde regio Galar. Dit biedt ons een hele nieuwe wereld om te onderzoeken. Bij een nieuwe regio horen ook weer nog niet eerder vertoonde Pokémon.

Als het op charme aankomt dan is de kans groot dat je aan Pokémon Sword en Shield denkt. Of je nu een maaltijd voor je Pokémon kookt rond een kampvuur of buiten de sportscholen wordt toegejuicht door vreemden die je van de televisie herkennen, deze games doen er alles aan om je te laten genieten.

Luigi’s Mansion 3

Vanaf de eerste Luigi’s Mansion game op de Nintendo GameCube zijn wij al fan. Daarom vonden we het best jammer dat we zes jaar hebben moeten wachten op een nieuwe game uit deze serie. 

In Luigi’s Mansion 3 nemen Luigi en vrienden een hoognodige vakantie in een hotel. Zoals de naam van de game al zegt is het niet zomaar een hotel. Al snel lijkt het erop dat het hotel spookt en de spookachtige bewoners hebben Luigi’s vrienden gevangengenomen. Je weet wat dat betekent. Het is tijd om de Poltergust weer tevoorschijn te halen en wat geesten op te zuigen in een groter, actievoller avontuur dan ooit tevoren.

Super Mario Maker 2

Ben jij een doener of maak je graag dingen? Dan is Super Mario Maker 2 ongetwijfeld iets voor jou. In wezen heeft Super Mario Maker 2 een eenvoudig uitgangspunt: laat spelers hun eigen Mario-levels ontwerpen. Maar zelfs dit biedt bijna eindeloze hoeveelheden plezier en creatie met Nintendo’s vrolijke en chaotische level-editor.

Een vervolg op de originele Super Mario Maker-game op de Wii U en de uiteindelijke 3DS-poort, dit vervolg op de Nintendo Switch slaagt erin verschillende valkuilen van het vorige item te vermijden, wat zorgt voor een zeer toegankelijke titel voor jong en oud. Of die sleutels letterlijk sleutels zijn, of liever Chain-Chomps en vliegende Goombas, is helemaal aan jou.

Speel jij liever de Mario games? Ga dan aan de slag en voltooi de games die door anderen zijn gemaakt.

Nintendo Switch Game opstarten

Untitled Goose Game

Gevestigd in een klein dorp op het Engelse platteland, speel je als een gans die als taak heeft om de buren te terroriseren. Het enige is: de buren zijn mensen. Steel hun gewassen, sluit ze op in kasten en kwaak totdat ze gek worden. Ondanks dat de game in enkele uren is uit te spelen biedt hij heel veel plezier.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Last, but not least: The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Zelfs voor een serie als The Legend of Zelda die zelden een voet verkeerd zet, is Breath of the Wild een absoluut fenomenale game op de Nintendo Switch. Terwijl eerdere Zelda-spellen vrij dicht bij de formule van Ocarina of Time bleven, gooit Breath of the Wild het over een andere boeg met een grote, open wereld waarin je de game zelf kunt ontdekken.

In plaats van een vooraf gedefinieerde volgorde te hebben die je moet gebruiken om elke grote missie te benaderen, opent Breath of the Wild de hele kaart bijna onmiddellijk voor je, zodat je het spel in elke gewenste volgorde kunt benaderen. Je kunt uren doorbrengen in bomen klimmen en elixers brouwen, of je kunt zelfs rechtstreeks naar de eindbaas van de game gaan als je wat zelfverzekerder bent.

Het resultaat is een game die ongelooflijk breed aanvoelt, met zoveel kleine details om te ontdekken dat het moeilijk is om niet opnieuw verliefd te worden op deze langlopende serie.

Nintendo Switch Gaming