Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken? Dan is het van belang dat je goed voorbereid op pad gaat. Om je te helpen bij het vinden van een droomkeuken, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet waar je rekening mee dient te houden. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat meer uitgeven aan een keuken geen garantie is voor een betere kwaliteit keuken. De prijs zegt namelijk niet automatisch iets over de mogelijkheden die de keuken biedt en juist dat bepaalt of je tevreden bent met je nieuwe keuken. Je houten keuken laat je hier samenstellen.

Overhaast je niet bij het nemen van een beslissing

Na tientallen jaren in het vak is dit toch wel een van de belangrijkste tips die we kunnen geven: Bereid je goed voor en neem geen overhaaste beslissing. Bij de aankoop van een nieuwe keuken zijn er twee aspecten om over na te denken. Dit zijn functionaliteit en design. Beide aspecten moeten eerst apart worden bekeken, te beginnen met de functie, voordat er verder wordt nagedacht over hoe de keuken eruit komt te zien. Je moet namelijk beginnen met na te denken over waar de ruimte voor het grootste deel zal worden gebruikt.

Haast je niet met deze stap. Neem de tijd om na te denken over wat jouw keuken op dit moment voor je doet, en hoe je wilt dat dit verandert in de nieuwe keuken. Nu is het tijd om na te denken over dit, en niet halverwege de renovatie. Als je al bezig bent kan dit te laat zijn.

Bepaal het budget

Bij het samenstellen van een nieuwe keuken moet je ook rekening houden met getallen. Stel daarom eerst een budget vast. Wat kun je je eigenlijk veroorloven? Ga niet halsoverkop een nieuwe keuken kopen en realiseer je dan dat je het je eigenlijk niet kunt veroorloven. Doe wat onderzoek. Kijk eens wat een nieuwe keuken kan kosten, evenals eventuele extra’s die je wilt. Kun je je een Quooker kraan veroorloven en een elektrische kookplaat? Of moet je toch een compromis sluiten?

Het ontwerp kiezen

Als je weet welke functionaliteiten je terug wilt zien en het budget is bepaald, is het tijd om te gaan nadenken hoe de keuken eruit komt te zien. Er zijn veel mooie keukens, dus het kan lastig zijn om een beslissing te maken. Het ene moment wil ik een donkerblauwe keuken, het andere moment wil ik alle witte eenheden. Ook wij veranderen zo vaak van gedachten als we het zelf zouden moeten kiezen.

Het zal helpen om wat tijdschriften door te bladeren en de ontwerpen en kleuren te kiezen die je het mooist vindt. Je zou daarnaast Pinterest ook kunnen gebruiken, om een overzicht te maken speciaal voor je keukeninspiratie. Hierbij kun je ook direct kijken naar de materialen en ornamenten die je terug wilt zien.

Het installeren van een keuken

Weet je wat je wilt? Dan is het tijd om de keuken te laten maken en installeren. Gelukkig zijn er meerdere partijen waar je de keuken geheel naar eigen wens samen kunt stellen. Juist daarom is het belangrijk dat je vooraf goed bedenkt wat je nu precies met je keuken wilt doen en hoe deze eruit moet zien. Dat bepaal je tegenwoordig namelijk helemaal zelf!

Keuken zwart geinstalleerd